Vampýrská romantika

Temná hrdinka - Večeře s vampýrem


Už to bude nějaký ten pátek, co jsem tuto knihu dočetla. Pravdou je, že jsem ji dočetla daleko dříve, než například již recenzovanou Britt-MariiTemnou hrdinku jsem měla doma mezi hromádkou knih k přečtení něco přes rok, možná i dva. Tehdy mě velice zaujala knižní obálka a také téma "vampýři". Bylo to v době, kdy jsem byla pohlcena knížkami jako je Stmívání a Krásní mrtví nebo trilogie od Carrie Ryan. Vlastně ani nevím, proč jsem se poté do ní hned nezačetla. 
Ať už to bylo jakkoliv, nyní jsem to napravila a zde je dojem, který zanechala.


O knizeJak už jsem zmínila, hlavním tématem knihy jsou vampýři (nepleťte si je s upíry!).
Mimo jiné děj vypráví o přitažlivosti mezi lidskou dívkou Violet Leeovou a vampýrem z královské rodiny Kasparem Varnem. Samozřejmě to má ale svá úskalí. Nejenže je Violet Kasparem unesena přímo z Trafalgarského náměstí, ona je ještě ke všemu dcerou Michaela Leea - ministra obrany. A ačkoliv Violet o existenci takových jako jsou Varnovy neměla ani potuchy, zdá se, že její otec o nich ví víc, než by si ona mohla jen pomyslet. Tudíž se během příběhu proplétáme klubíčkem beznaděje, jiskření, odmítání, vášní, porozumění a ... dokonce i proroctvím

Můj názor: Knížku jsem četla "jedním dechem"! Byla poutavá i napínavá, měla pěkný a rychlý spád. Velmi hezký děj a zajímavý konec, který se bohužel dal trochu dopředu odhadnout, i když mě se to podařilo až daleko později. Mladé autorce bych dala plus za nápaditost. Troufám si však tvrdit, že knížka Temná hrdinka se bude líbit opravdu jen těm, kdo mají tyhle fantasy "slaďárny" rády. No a ti ostatní ji budou považovat za brak, nebo za knihu velice průměrnou. Ale tomu se člověk u takovýchto témat vždy nevyhne.

Já osobně bych knihu doporučila všem, kteří si chtějí přečíst nějakou oddechovku na odreagování od všedního stereotypu nebo stresu. Tak uvidíte, zda vás nadchne...

Název: Temná hrdinka: Večeře s vampýrem
Autor: Abigail Gibbsová

Rok vydání v ČR: 2013
Nakladatelství: Knižní klub
počet stran: 480

Anotace:
Vzrušující paranormální román zasazený v Londýně a zalidněný nezapomenutelnými postavami, mezi nimiž se rozvíjí navzdory okolnostem něco jako láska... Když Violet Leeová cestou z večírku narazí na okouzlujícího a přitom děsivého vampýra Kaspara Varna, začne tak pro ni nebezpečná dobrodružná cesta, jakou si nedokázala představit ani v nejdivočejších snech. Vzájemná přitažlivost mezi Kasparem a Violet se nedá popřít a zdá se, že nedokážou odolat své touze – ale za jakou cenu?

Z obálky:
Osmnáctiletá Londýňanka Violet Leeová by mohla vyprávět, co znamená ocitnout se ve špatnou chvíli na nejhorším možném místě. Když se uprostřed noci nachomýtne na Trafalgarském náměstí ke krvavé řeži, při níž si parta bledých vampýrů vyřizuje účty s bandou nepřátel, nabere její život rázem netušený směr. Než se studentka naděje, stane se rukojmím vampýrů. Ocitá se ve světě, v jehož existenci se rozum zdráhá uvěřit: v přepychovém královském paláci rodu Varnových, jehož krvelační obyvatelé žijí téměř výlučně pro dekadentní kratochvíle..
Její únosce Kaspar je sice dědicem trůnu, nicméně daleko víc ho zajímají snadno dostupné přítelkyně, sportovní auta a lovecké výpravy. Na odiv stavěnou povýšeností však pouze zakrývá nezhojenou ránu v srdci – stesk po zavražděné matce a touhu pomstít se jejím vrahům. Svůj dlouhý vampýrský život tráví princ v přesvědčení, že jeho zatvrzelým nitrem nedokáže nic otřást. Lidské zajatkyni s proříznutou pusou a fialkovýma očima, díky nimž získala své jméno, se to však podaří příliš snadno.

Jakou cenu budou muset zaplatit, pokud podlehnou vášni, která přesahuje jejich znepřátelené světy?

O autorce: Gibbsová Abigail (nar. 1994)
- se narodila v anglickém Brixhamu a vyrůstala v Devonu. 

Studuje anglistiku na Oxfordské univerzitě a považuje se za profesionální studentku do doby, než ji dohoní skutečný svět. Nejvíc ze všeho se děsí krve a je horlivou zastánkyní vegetariánství, což ji logicky vedlo k sepsání prvotiny Večeře s vampýrem. Text tohoto románu začala zveřejňovat v patnácti letech pod pseudonymem Canse12 na internetu a po třech letech v kyberprostoru se rozhodla rozšířit svůj tvůrčí vliv i na papírová média. Svůj čas tráví mladá autorka studiem, s rodinou a psaním, což zvládá s přispěním hektolitrů latté, které prolévala hrdlem i nad pokračováním příběhu Temných hrdinek (Růže podzimu).

Hodnocení: 4/5

Pár slov na konec:
Pokračování v podobě knihy Růže podzimu jsem zatím nečetla, ani ji ještě nevlastním. Ale rozhodně se chystám si ji jednou přečíst. Tak snad mi to brzy vyjde. :)

Přeji vám krásnou a ničím nerušenou čtecí neděli,
Vaše Mermaidka


Publikováno dne: neděle 23. října/2016 v 16:00

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

PŘESUN BLOGU!!

NOVÉ KOUSKY Č.12

ČERVENEC - 7. Ohlédnutí