UPOUTÁVKA NO.15

Moje tipy No.15


Listopad je v plném proudu a já se konečně dostala k tomu kouknout, co za knihy během tohoto měsíce vychází. A jako obvykle se s vámi podělím o ty kousky, které mne nejvíce zaujaly, a které bych si i ráda přečetla.
Dnes jsem vybrala těchto sedm knih.


  • ŠÍLENÉ VÝČITKY

Anotace: Pedantská účetní Erika a bohémská violoncellistka Clementine toho mají společného jen málo, ale přesto jsou prakticky odjakživa nejlepší kamarádky. Jenže zatímco bezdětná Erika by pro Clementine strčila ruku do ohně, nábožně lpí na každém slovu své kamarádky a s oblibou jí radí, jak vychovávat dcery, Clementine se do téhle role nechala kdysi vmanévrovat svou soucitnou matkou a po většinu času jí ta její otravná obdivovatelka pořádně leze na nervy. A pak je jednoho krásného, slunečného dne pozve obě i s jejich manžely, Samem a Oliverem, Eričin soused na grilování.
Co se na nějaké obyčejné garden party mohlo přihodit tak strašného, že teď všichni litují, že pozvání přijali? A hlavně – čí je to vina?


Autor/ka: Liane Moriarty
Originál: Truly Madly Guilty/2016
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 456
Žánr: společenský román

  • ŠŤASTNÝ ŽIVOT MEZI ŘÁDKY

Anotace: Dá se najít štěstí v knihách? Alex si vybral dost neobvyklé povolání: je biblioterapeut a nemocné duše léčí literaturou. Mezi jeho pacienty patří hendikepovaný mladík Yann, který se kvůli šikaně odmítá otevřít světu, nebo cynický Robert, který neumí komunikovat se svou manželkou. Ale jak už to tak bývá, kovářova kobyla chodí bosa a Alexův vlastní soukromý život je v troskách… Najde i on sám klíč ke štěstí v knihách, které tolik miluje?


Autor/ka: Michaël Uras
Originál: Aux petits mots les grands remèdes/2016
Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 280
Žánr: humor


  • NEDOSTIŽNÁ LÁSKA
Anotace: Annie má jednatřicet let a zrovna se vzpamatovává z těžkého rozchodu. Po sérii událostí zahrnujících náhodného milence a pokus sehnat mu zajímavý dárek skončí s podivuhodným obrazem, který skrývá víc, než se na první pohled zdá. Jak jinak si vysvětlit, že se kolem Annie najednou začínají točit ruský oligarcha či pochybný nákupčí uměleckých předmětů i mnozí další? Annie se rozhodne zjistit, kdo a proč její obraz namaloval a při své cestě odhalí nejen temná tajemství evropské historie, ale snad i novou lásku.


Autor/ka: Hannah Rothschildová
Originál: The Improbability of Love/2015
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 432
Žánr: román pro ženy


  • ZTRACENÉ SVĚTLO

Anotace: Neodolatelný romantický příběh o přetrvávající síle opravdové lásky se šokujícím, nezapomenutelným koncem.
Lucy stojí před životním rozhodnutím. Než k němu dospěje, bude si muset přehrát svůj příběh, vlastně jejich příběh, od začátku. S Gabem se seznámí na univerzitě v jeden zvláštní den, který promění osudy všech zúčastněných. Je možné, aby našli smysl život jeden ve druhém? Anebo se mají podvolit proudům, které je od sebe odvádějí? Jejich třináctiletá cesta plná snů, touhy, žárlivosti, zrad a nakonec lásky je hlubokým a zároveň čtivým vykreslením jednoho (ne)obyčejného vztahu, ve kterém se může najít každý, kdo miloval.


Autor/ka: Jill Santopolo
Originál: The Light We Lost/2017
Nakladatelství: Ikar - Edice světový bestseller
Počet stran: 272
Žánr: román pro ženy


  • MEDVĚDÍN

Anotace: Pro většinu lidí neznamená vítězství na juniorském mistrovství v ledním hokeji nic moc, ale pro obyvatele Björnstadu to znamená všechno.


Vítězství jako tohle by totiž mohlo přitáhnout pozornost k upadajícímu městečku: přilákat státní dotace a talentované sportovce, kteří by dali Björnstadu přednost před velkými městy v okolí. Vítězství jako tohle by rozhodně znamenalo všechno pro hubeného teenagera Amata, který je všude mimo led za vyvrhela; pro Kevina, hvězdného hráče, jenž stojí jen krůček od zářivé budoucnosti v NHL; i pro Petera, jejich obětavého generálního manažera, jehož vlastní profesionální hokejová kariéra skončila tragédií.
Tým by mohl mít šanci splnit sny celého města. Ale jedné noci během zapíjení klíčového vítězství se něco stane mezi Kevinem a Peterovou dcerou — a druhý den to vypadá, že se všechno změnilo. Vznesená obvinění se šíří po celém Björnstadu jako vlny po rybníce, žádný dům nevynechají. V honbě za úspěchem týmu je složité rozpoznat hranice věrnosti a zrady. Nakonec musí jeden mladý muž najít odvahu říct nahlas pravdu, kterou, jak se zdá, nikdo nechce slyšet.


Autor/ka: Fredrik Backman
Originál: Björnstad/2016
Nakladatelství: Host
Počet stran: 480
Žánr: společenský román/humor


  • ZNOVU JÁ

Anotace: Přemýšleli jste někdy nad tím, že byste namísto každodenních povinností odjeli pátrat po své rodinné historii? Snili jste někdy o tom, že byste nastoupili do vlaku jedoucího kamkoliv, kde nikdo nevyžaduje vaši neustálou pozornost? Pro Maribeth Kleinovou, úspěšnou matku, manželku a redaktorku časopisu, je to jediné řešení. Poté, co jí tělo vypoví službu a diagnóza zní infarkt, a poté, co při následném zotavování shledává, že navzdory jejímu zdravotnímu stavu na ni nejbližší okolí stále klade vysoké nároky, si sbalí jen to nejnutnější a uteče z domova v New Yorku do Pittsburghu, kde začne pátrat po své biologické matce. Daleko od svého předchozího života a s pomocí nových přátel se Maribeth konečně na chvíli „zastaví“ a snaží se znovu nalézt životní stabilitu a cestu ke svému dřívějšímu, na pohled spokojenému životu.


Autor/ka: Gayle Formanová
Nakladatelství: Grada
Počet stran: 328
Žánr: román pro ženy

  • SPECIALISTKA

Anotace: Pracovala pro tajnou vládní jednotku jako výslechová specialistka. Ví toho ale příliš a pro oddělení se stala rizikem, které je potřeba zastavit. Bez varování začíná lov, kde je ona kořistí. Nikde nezůstává dlouho, mění jména a podoby. Nezbyl jí nikdo, komu by mohla věřit… Chce-li vést normální život, musí splnit poslední úkol. Čeká ji nejtěžší boj jejího života. Navíc pozná muže, do kterého se zamiluje, a musí učinit vše, aby oba zůstali naživu.


Bývalé agentce na útěku před někdejšími zaměstnavateli nezbývá než vzít ještě jeden případ, aby očistila své jméno a zachránila si život. Jen málo lidí ví, že pracovala pro vládu Spojených států. Pro oddělení tak tajné, že nemá ani vlastní název. Coby výjimečná specialistka představuje zároveň jedno z nejtemnějších rizik. A tak když její zaměstnavatelé usoudí, že je pro ně nebezpečná, bez varování po ní jdou. Dávno nemá šanci být dlouho na jednom místě nebo používat stejné jméno. Oddělení už zlikvidovalo posledního člověka, kterému snad mohla důvěřovat. Ale ona stále ví cosi, co ji ohrožuje. Prostě ji chtějí mrtvou a brzy. Pak jí její bývalý šéf nabídne možnost úniku a asi jedinou šanci vymazat ze svých zad obří terč. Znamená to však přijmout ještě jeden úkol. Jenže informace, kterou obdrží, její situaci ještě zhorší. Zatímco se odhodlává postavit se všemu čelem a připravuje se na nejtěžší boj svého života, zjišťuje, že postupně podléhá muži, který pravděpodobnost jejího přežití jen komplikuje. Škála jejích možností se rychle zužuje a ona musí zapojit všechny své výjimečné schopnosti takovým způsobem, o jakém se jí dosud ani nezdálo.


Stephenie Meyerová pro tento napínavý román vytvořila vášnivou a fascinující hrdinku se speciální sadou dovedností. A opět ukazuje, proč je jednou z nejprodávanějších autorek na světě.


Autor/ka: Stephanie Meyerová
Originál: The Chemist/2016
Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 528
Žánr: Thriller/román pro ženy

To je z dnešních upoutávek vše. A co vás tentokrát zaujalo z novinek? Napište mi do komentářů, ráda odovím.


Přeji hezký zbytek večera,
Vaše ൬ermaidka


Publikováno dne: sobota 11.listopadu/2017 v 21:45

Komentáře

  1. Super výběr :-) Rozhodně si budu chtít přečíst Medvědín a Znovu já mám už v knihovně, tak jsem zvědavá, jak se mi bude líbit :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Od Liane Moriarty mám na seznamu jinou knihu, ale tahle taky nevypadá špatně. Šťastný život mezi řádky a Nedostižná láska zní taky skvěle. Znovu já mi v týdnu dorazilo domů, tak jsem zvědavá, jaká bude. A ještě Specialistka. Anotace je vážně skvělá, budu se muset po knížce podívat. Skvělý výběr a až se k nim dostaneš, se budou líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s autorku po Manželově tajemnství a Sedmilhářkách zamilovala! Zatím jsem nečetla jen Na co Alice zapomněla a minulou novinku Poslední výročí. Takže i tato novinka půjde do kupičky. :-) A děkuji.

      Vymazat
  3. To je hodně lákvavá upoutávka :) Láká mě Ztracené světlo, Specialistka i šťastný život mezi řádky protože je o knihách :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně to, že je o knihách mě na Žitově mezi řádky právě upoutalo! Myslím, že do téhle knížky půjdu. Už se mov těším, snad nezklame. :-)

      Vymazat
  4. Cestu si ke mně našla Gayle Forman a určitě mě zaujala nová Moriarty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsme od Gayle četla pouze Jen jeden den a Jen jeden rok. Ale tato nová knihy od ní vypadá lákavě. No a Moriarty (jak asi už víš) je moje srdcovka (ze současných autorek). :-)

      Vymazat
  5. Zase úplně opačný výběr než já, ale opět skvělý. Na Ztracené světlo jsem narazila na FB stránce Vůně knih a knížka mě zaujala hlavně 11.zářím. Moriarty píše nějak rychle, to se snad u nás vydávají její tři knihy ročně? :D Mám pocit, že to je co dva měsíce nová...
    Jo a ještě jsem si teď vzpomněla na knížku Polibek v New Yorku, tedy nevím, kdy přesně vyšla, asi už dříve, ale zaregistrovala jsem ji kvůli naprosto úúúúžasné a dechberoucí obálce a tím, že se jedná o vánoční příběh. NO já se snad dám letos o vánocích na romantiku :D Úplně mám na tu knížku chuť :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo! Máme každá jiné preference při výběru, ale to vůbec nevadí.
      Mám pocit, že některé knihy od Moriarty se u nás vydávaly zpětně, až po tom co měly úspěch její jiné knihy. Například Tři přání napsala jako první, ale u nás byla vydaná až jako čtvrtá nebo pátá (spíš pátá).
      Jo myslím že Polibek v NY jsem zahlédla, ale říkala jsme si že to už by bylo možná moc romantiky :-D Ale pokud do ní půjdeš, třeba mě na ní nalákáš, pokud bude skvělá... :-) Tak ať se popřípadě líbí :)

      Vymazat
  6. Nejvíc mě zaujaly knihy Nedostižná láska, Ztracené světlo a Znovu já. Ani ostatní nevypadají vůbec špatně, ale tyhle tři se určitě zaměřím. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to vypadá skoro na samou romantiku .-)
      Tak ať se knihy líbí .)

      Vymazat
  7. Ehh... proč tyhle články čtu, proč? Tolik inspirace a tak málo času na čtení :D Ale minimálně Specialistku si v nejbližší době přečtu... doufám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nemůžu nikdy všechny stihnout, z toho si nic nedělej :)
      Většinou si koupím z těch svých tipů jednu - dvě ... a pak mi leží na hromadce k přečtení ;)

      Vymazat
  8. Stephenie?! Jaktože nevím, že ji vyjde kniha?! Moje dávná láska - Stmívání (se za to ani nestydim! :D Doteď, když sem třeba nemocná si ho ráda přečtu..:/:D). Sakra na to jsem zvědavá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pořádná bichle, už jsem na ni narazila v knihkupectví. :-)
      Já četla začátkem roku 2017 od ní i Hostitele a taky super knížka...

      Vymazat

Okomentovat

Moc děkuji za váš komentář a čas strávený u článku. :-)

Populární příspěvky z tohoto blogu

PŘESUN BLOGU!!

NOVÉ KOUSKY Č.12

ČERVENEC - 7. Ohlédnutí