KNIŽNÍ VÝZVY - plnění ve II. čtvrtletí

Ahoj Všem!!

Máme za sebou druhé čtvrtletí (první polovinu roku) a já bych ráda pokračovala v započatém, a to jest ve čtvrtletním ohlédnutím co se mých knižních a čtenářských výzev týká.
Nejprve bych připomněla, že se letos účastním dvou výzev: Knižní výzvy 2017 od Ells a pak stejně jako vloni Čtenářské výzvy na portále Databazeknih.cz.


1) Do výzvy pořádané Ells jsem se letos zapojila prvně, a zvolila jsem si konečné číslo 30! Toto číslo přestavuje souhrn všech přečtených knih během roku 2017. Jestli se mi podaří k němu dospět, nebo ho dokonce překonat je ještě brzy hádat, ale ráda bych alespoň tu třicítku zvládla.
Zatím si vedu poměrně dobře na polovinu roku, kdy půlka přečtených knih z celkového počtu dopovídá číslu patnáct, mám za sebou SEDMNÁCT knih k poslednímu červnu. Teď v půlce července mám za sebou již osmnáctou knihu a devatenáctou právě čtu. Výčet všech mnou dosud čtených knih najdete v článku Zapojena do knižní výzvy. Od minulého čtvrtletního článku přibylo devět přečtených knih. 



2) Čtenářská výzva je o něco složitější (jak ví ti, co se také účastní). Je zde 20 knih – což se = 20 tématům. Co téma – to kniha. Kniha se nesmí opakovat, lze ji použít pouze jedinkrát, přestože by se hodila do více kategorií. Mám momentálně splněno 10 bodů, tudíž z přečtených sedmnácti knih jsem sem zařadila deset z nich. Myslela jsem, že na tom budu lépe. Ale na druhou stranu, mám v polovině roku za sebou polovinu témat z této výzvy, takže vlastně dobré skóre! 



Zde již zadaná témata a moje volba knih do nich:

1. Kniha, která je starší než čtenář
2. Kniha, která je autorovou prvotinou
3. Kniha, která má na Databázi knih méně než 500 hodnocení
4. Kniha odehrávající se v budoucnosti
5. Kniha od severského autora
6. Kniha, jejíž děj se odehrává v Praze
7. Kniha od držitele Pulitzerovy ceny
8. Oblíbená kniha rodičů, prarodičů
9. Kniha odehrávající se na ostrově
10. Kniha psaná formou deníku
11. Kniha od autora ze sousedícího státu
12. Kniha od autora z žebříčku 100 nejoblíbenějších autorů na Databázi knih
13. Kniha poprvé vydaná v roce 2017 (zcela nová kniha)
14. Kniha od českého autora
15. Kniha se zvířetem v názvu
16. Darovaná kniha
17. Kniha, která má jednoslovný název
18. Kniha s jménem v názvu
19. Kniha pohádek
20. Kniha, jejíž první věta začíná otázkou

Zde od minulého čtvrtletí přibyly pouze čtyři knihy. To není moc! Skoro u všech kategorií mám nějaký ten tip na knihu, kterou bych si k danému bodu chtěla přečíst. Stále mám ale trable s bodem 8. a potom i s bodem 16. – jelikož narozeniny jsem již měla a žádnou knihu nedostala, a do Vánoc už jen tak asi nedostanu, tak nevím, zda by sem šla popřípadě zařadit i „vyhraná“ kniha? :-) Nebo budu muset někoho přemluvit, abych nějakou knihu dostala dříve, než až na Vánoce… 
No ještě uvidím, jak tohle dopadne. Ráda bych výzvu pokořila, ale nebudu to za každou cenu lámat.

Pokud by vás zajímalo, jak jsem v těchto dvou výzvách pokročila od prvního čtvrtletí, stačí kliknout na minulý článek – odkaz zde.

Za mě na jednu stranu spokojenost, protože mohlo být v obou případech hůř. Ale na tu druhou mohlo být i lépe. Sama jsem během března a dubna viděla, že jsem schopná přečíst i čtyři knihy za měsíc, a ne pouze 2,5 (což je průměr potřebný k dosažení cíle 30 knih za rok). Ale tak těch třicet knih, bych snad zvládnout měla. Uvidíme, jak na tom budu za další čtvrt rok!

A co vy plníte některou z těchto dvou výzev? Nebo dokonce víte o nějaké jiné, do které jste se zapojili? Všechny vaše názory a ohlasy si ráda přečtu v komentářích.


Krásnou neděli přeje,
Vaše ൬ermaidka



Publikováno dne: neděle 16.července/2017 v 15:10

Komentáře

  1. Ve výzvách si vedeš moc dobře, já jsem na tom hodně podobně. :) před námi je ještě druhá polovina roku, takže min. jednou tolik knih... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jednou tolik, by mě opravdu potěšilo. Tak si budeme držet palce, co ty na to? :-))

      Vymazat
  2. Myslím si, že si vedeš dost dobře :-) Já se účastním na goodreads.com reading challenge 2017 a mám prozatím přečteno 37 knih a můj cíl je 60, takže pokud se něco nepokazí, měla bych to zvládnout. Na databázi mám splněno 12 bodů, přesto si myslím, že asi všechny nezvládnu splnit. Přeji ti, ať se ti nadále daří jako doposud :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. No ráda bych se pokusila se přiblížit ke čtyřicítce, ale nevím - nevím ... je to zvýšení o 60% od minulého roku a to se mi zdá jako docela záludný "oříššek" :-D
      No ani ty si nevedeš špatně a výzvu na databázi beru spíš pro zábavu a objevení nových knih, než za každou cenu splnit - když budu na 90% jako vloni tak mi to bude pro úsměv stačit :)

      Vymazat
    2. Na goodreads.com pokukuji, že bych si tam taky udělala účet, ale dají se tam najít knihy v čj? Nebo je to jen celé aj? ... //Měla bych se za to stydět, ale neumím pořádně anglicky ani "žbleptnout"// :-((

      Vymazat
  3. Vedeš si skvěle, já jsem se nějak zasekla na 16. knihách z těch 20. tématických a nemůžu seznam doplnit. Možná kdybych se snažila a četla to, co by se mi tam hodilo, tak už to mám dávno splněné, ale já si raději vezmu co se mi zalíbí a buď to tam půjde nebo ne. Času je do prosince ještě dost. :D
    A možná by nebyl špatný nápad si spočítat přečtené knihy od začátku roku, vůbec nevím, jak na tom jsem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Taky to teď mám tak, že spíše do ruky beru knihy, na které mám chuť a ne vše se dá do čtenářské výzvy zařadit, na druhou stranu jsem měla/mám dvě knihy, které jsem o ruky vzala a zjistila jsem, že se mi tam hodí (do kategorií, pro které jsme měla původně vybrané jiné knihy) :-D
      No jak tě tak sleduji, myslím, že budeš mít těch knih víc, než já chci přečíst dohromady za rok :-D

      Vymazat
  4. Jsi na tom s výzvami báječně, Moni, držím palce, ať to dotáhneš do zdárného konce. Jak víš, já jedu jen tu klasickou goodreads výzvu, dala jsem si předsevzetí 52 knih, jsem na 39, tak snad to pořádně překonám :) Měj se krásně a ať se daří! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se dá předpokládat, že svoji výzvu překonáš. To jsem hodně zvědavá, na to konečné číslo na konci roku :-D
      A děkuji. Mohlo by to vyjít i u mě, kdybych zase ve čtení nestagnovala :((

      Vymazat
  5. Vlastně se ti docela daří, na to, že je první polovina roku. :) Ale mám zkušenost, že na podzim je to vždycky nějakým záhadným způsobem horší... :D No, budu držet palce!

    Čtenářskou výzvu na Databázi knih taky plním, teď už mi zbývá jen pár knížek, ale prostě se mi nedaří je nějak přečíst. Ta témata. Mám toho na čtení tolik, že zkoordinovat to je trošku oříšek. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, také budu držet palce.
      Jo podzimu se trochu obavám, no trochu dost. Tak uvidíme ;)
      Hezký den

      Vymazat

Okomentovat

Moc děkuji za váš komentář a čas strávený u článku. :-)

Populární příspěvky z tohoto blogu

PŘESUN BLOGU!!

NOVÉ KOUSKY Č.12

ČERVENEC - 7. Ohlédnutí